Суббота, 27-04-2024, 00:07
 
Начало Регистрация Вход
Вы вошли как "Гость"
Меню сайта
Разделы новостей
Літературна акція [19]
Про StelmaShow [7]
Наші мандри [3]
Наш опрос
Оцініть мій сайт

Результаты · Архив опросов

Всего ответов: 82
Новости сайта
» 2006 » Август » 9 » ТИ, Я та ін.
ТИ, Я та ін.
Антін СВЯТИЙ

Бувають такі ранки в житті, коли ламає виповзати з-під рідної ковдри й перти до універу - далекого й холодного. Отак лежиш собі далі й тихенько пригадуєш особливе правило четвертої фігури довбаних силогізмів... Жарт. Не це, насправді, непокоїть твій багатостраждальний мозок! Одвічні питання видираються з глибин підсвідомості, спрямляючи виснажені навчанням звивини: Хто Ти? Нащо? Куди і Як? І скільки це коштуватиме?.. А ще хрестоматійне "Хто вбив Льору Пальмер і яке ж стерво підставило Кролика Роджера? І звідки, звідки беруться діти?!."
Чорт! Уже. Уже? Вже. Шоста ранку. А пам'ятаєш, як недбало пожбурив ти своє тіло у ліжко? Це було 4 години тому! Пригадуєш, що я казав перед тим? Оце тобі помста. Анархія скінчилася - тепер Мати Порядку диктує пісні про життьо твойо (і мойо) - ой що буде! що буде!.. Й годі скиглити - Ти ж ...! Годі, бо в писок дам!
А тепер встати, поїсти - і на пари! І без гальмувань щоб!..
Боже! Який збоченець вигадав першу пару?! Який фашист вирішив, ніби працюється краще вдень, а саме зранку?! Господи! Благослови номер могили того нелюда, благослови праведників, що копали ту яму, благослови черву, Джізе', хай буде їй добрий апетит і платиновий гачок! Дякую, Всемогутній! (за мною... ну, як завжди, - Ти знаєш).
Якого дідька! Де клятий трамвай?! Я задуб, як полярник!
Ти не змерз! ти не змерз! ти не змерз!.. хочеш дівчину? ганекдота? морозива?..
...Нащо ж таку хулу на себе зводити? То жарт був! Пожартувати вже не мо... само ти...! Редактор... Еліта... Тобі довірено фільтрувати базар інших - обертати багно на олів'є, а ти! ти!.. Лаєшся, як останній... гарант... Ша! Он "ліфт" ідьот.
Квитки?.. Не певний, та в них, мабуть, вони є... це ж до них звертаєтесь? До похилих-осіб-літнього-віку-інвалідів-пасажирів-з-дітьми (чиї місця так нахабно окупувала ця безсовісна пика)? Ні??? Хіба? До пики?! Дарма. Я її знаю: то глухоніма й дебільна потвора, до того ж патякає лише на ханза та ідиш. І ще матюків уміє на миґах... Можу познайомити. Але зараз чіпати не раджу - очі бачили? То лише здається, що кисіль, а торкнеш - і хана тобі. Й усьому трамваю хана. Хто потім квитки продаватиме?
Браво! Бравo! Вона Тебе обминула! Ти "напевне маєш квитка"... "і проїзні у кожній кишені". А що це навколишні бабці так витріщаються зі своїх кравчучок? Точно - з носа щось витіка...
Дивно. Чом це влада досі не заходилася відстрілювати...
Ticket-контроль. Вони завжди переривають тебе у найцікавіші моменти рефлексувань на політико-соціяльні теми... людолови кляті! Чи не пішли б вони?! Ні, бики на це не пристануть. Їм треба твоїх бабенят, і плювати на те, що гроші ці потрібні й тобі самому. То їх не обходить і навіть дратує. Це твої проблеми. Така в них філософія. Такі в них понти. Тому - "10 грн! Schnell! І без галасу!" Бо', які дружні харі! Ні, "пацан" не хоче "погомоніти на свіжому повітрі". Як правило, до биків не зразу доходить, що молока ти таки не даєш...
Метрополітен в усій своїй люті. Ось, ось вони, твої двер... ку-ди-ди-ди-и-и-е-е-е?!!!!!!!! Їх протягло майже на два метри далі, а тебе розкатано по брудному вагоні - ще трохи, і всі побачать, що ти їв на сніда-e-енок... і дідька лисого теперечки потрапиш до цього потягу! Ось він, реальний лайф! Всяк за Себе! Але все по-цивілізованому: із посмішкою, компліментом і без переходу на "Ви"...
У переповненому метрі все прагне об Тебе потертися чи бодай притулитись до Твого божественного тіла. Рай для збоченців і грибків!.. Думати! Про щось Велике й Світле - аби не підхопити параною! Так, думати про Себе. Ти - найкращий. Ти - зебест. Ти... Ти - студент, чорт забирай на фіґ - а це вже! Ти - не вони. Ти не сапієнс, а надто не гомо. Ти - ГІГАНТ (особливо - думки, та, певно, й сексу!). І досвід це доведе. Досвід! Треба! І якомога більше! Брати, брати й брати! Давати - то хай лохи.
Кант був неправий, тобто не мав рації - він і телехвона-то звичайного не мав, так про що може йти мова, а тим паче базар? Він усе критикував, той бош, і пхав у себе різнії речі замість розкручувати Тебе й братів. І в гробу він бачив Гіппократа з його положеннями. І ось цей сосисочник виділив усього чотири типи темпераменту - для нього, бач, філософські витребеньки були важливіші за "якусь медичну фіґню старогрецького пердугана"! А світ так і не дізнався, що найунікальнішим, найціннішим є п'ятий тип - Ти, Студент. Та пішов той Кант! Тобі ж однаково по фіґу - я то знаю. Бо Ти сповідуєш поблажливий пофіґізм у ставленні до всього, що не стосується пива, футболу, найтклюбінгу чи 90-60-90. Щоправда, біхейвія Твоя абсолютно непередбачувана...Але то нічьо, все ніштяк, бо ідьот за планом (план поганим не буває), а значить, усім буде добре.
Ти - інший. Цього вони не врахували, імбецили (кльове слівце - тре' запам'ятати). Ти весь жахливо унікальний. Навіть всередині (особливо всередині!). Навіть шлунком - о, Твій шлунок - то є ЩОСЬ, а не просто так! А як він виконує функції накопичення та механічної (+ хімічна!) обробки їдла! Як він евакуює харч до кишечнику!!! Це ж просто зашибись! Твій шлунок, Твій бестфренд ладен перетравити навіть суто неїстівну гидоту, від якої в корчах дохнуть дебелі таргани! Ти, диспансерний обліковець, переплюнеш найжирнішого верблюда за тривалістю голодного існування, і коли від горбатого (могила порихтує) козлюги лишиться величезна таранька, Ти, йоговитий дієтун, іще за нєхOй дєлать 9 разів поспіль складеш вступні нормативи військової кафедри з фізпідготовки!!!!!!!!!..
А мозок, мозковиння в черепушці - про це Ти подумай! Та ж після феномену "куди зникає світло???" Твої супернаворочені, затягнуті у міцний морський вузол звивини є найбільшою загадкою тисячоліття! Та в тверезому стані(?!..) один-єдиний Ти - та чотирьох кандидатів ій двох дохтурів плюс півтора професори - та як синків! - у будь-якій галузі їхніх, ги-ги, знань!..
...І це ще не все! Ти (один!) нетверезий - без конспекту - та не лише рідну НАН у повному складі (включно з прибиральницями й усіма симпатиками), а й комісію ("трійку"?) з присудження ШНобелівської премії (страдникам за мир в особі Анкл Бен Ладена) на додачу - та як синків і шістьор тих, перших, синків!!!!!!!!!!!!!!! (оплески, обща ейфорія, нірвана)
...Знов юрба. Під ескалатором. З'юрмлений піпл. Кожне розгойдується тудий-сюдий, тудий-сюдий, тудий... з ноги на ногу (ноги Твої). Все це схоже на пінгвінів. Тільки злих. Бо на ескалаторі нізя, бляха-муха, заступати-бігти-сидіти-длубатись у носі-злягатись - жити не можна й життю радіти (чужому - заздрити) too... А тре' слухать про виставку-продаж, про "наше - краще, підтримаймо, громадо!" і т. д. Уся ця маячня відволікає від ГЛАВНАВА. Заважає зосередитись на ненависті до ближнього - силує ненавидіти ще й її, рідную, а значить, ближньому припаде менше. А це - нне-по-люд-ськи. Краще б так: "Шановні пасссаже! Будь' обрежні при виході з метрополітену-то: мо' дістати дверима по пиці! Пильнуйте (чи що?)! Не прогавте моменту плюнуть щиросердо на спину перед вами! Щасти вам! Гевенайсдей!".
Або так: ні - хитанням! нема орієнтирів у життю? чогось незламно-монументально-вічного, що постало б символом непохитної стабільності (тавтологія, ну то й що?) перед кованим чоботом часу? то ГОНИВО! є! є така цяця! McDonald's(r)! свіжий Символ Віри! кожному! всім! щоб забули про ковбасу за 2.20! взагалі про ковбасу щоб забули! ковбаса - то атавізм! не модньо! бо Ідеї не містить! гамбурґер - ЦЕ кльово! киньте свої пиріжки з капустою! кинь, кажу! нуіхнa! ось біґ-мак - м'ясо без кісток (а також тарганів, волосся й нігтів)! а хочете... свята з продовженням?! Samsung(r) дарує його вам: проносне тривалої дії!!! і друзі показяться від заздрощів!!! (якщо, звісно, вони в когось є).
А Ти...Твій найкращий друг - це Я, тобто Ти у першій особі. Але Ти все одно щасливий, бо самодостатній - самодостатня особистість (і самовдоволена), тобто жлоб. І McDonald's(r) Тобі нє нужен - Твій а/моральний облік (і аудит) у нормі, Твої духовно-побутові цінності незмінні: пиво, Fu?ball, рокенроль. Вони кажуть, з Тебе вийде або хакер, або факер, альбо інша наволоч яка. Але Твій лайф повноцінний, Ти - людина в "чистому" вигляді (нащо Тобі мило!), не обмежена рамцями т. зв. "пристойности", які вони собі вигадали, проте виявились неспроможними їх дотримуватись. Так, вони по вуха у гівні, брате ("Нє дружил Володя с милом і тєпєрь он стал дебілом" /V. І. L. є\ні. n/), тож не дай їм Себе, а Ти не даси - Я Те' знаю: Ти поймєєш їх (і без нацюцюрників!), без сумніву, без понтів.
Отже, компутеральні вправляння протягом двох пар. Це Тобі не той. Це вантажить. Тобі ввижається різна хрінотінь, але тепер!.. Кльова штука - БЖД, лишень впасти нема де. Доведеться зависнуть і внімать.
БЖД. Це як "БоЖе, Де?!?" - це шукання істини, сенсу буття, втраченого парадайзу і цапа-відбувайла в одному! Викладач так і сказав: "вмєсто того, чтоби проводіть опит, давайтє я вам напомню, что такоє жизнь".
А істина в тому, що абсолютної безпеки не існує: "абсолютна безпека" - то для лохів. Кожна розумна людина розуміє, що безпека - то є потенційна небезпека. Тому сенс буття - в шуканні парадайзу (подейкують - люблю це слово!, - ніби він знаходиться за губою в Будди); парадайза було загублено через недогляд якогось склеротичного цапа (розмовною то - козел), за що бородатому відбили печінку розлючені дядьки з адміністрації Єгови Ергашева (керівника оркестру балалаєк "The Heaven"). Отакі справи.
Так, життя - воно є непроста ця. Он і БЖДіст згодний: "проблєми єсть у каждого із вас - малєнькіє, большиє, ровниє, крівиє... ЕТО ВАШИ ЛІЧНИЄ ПРОБЛЄМИ!". Це, знаєте, небуденно надихає. Але не плакай - в Тебе є радость обладанья, Ти маєш ШАРУ. Вона прийде, коли треба, ця трансцендентна штука, мрія кожного, священна, вища, жаданіша за будь-що в цьому світі. То є Твоя Остання Надія, Повернення Джедаю, Епізод Перший (Епізод Заключний - також), Рахіт Лукум, Старий Хотабич, Йоханий Ґуттенберґ, Персонал Джізес, Харя Крішни, Їжачок-Туманний Боровичок, Карлсон, Що Дайот На Крише, Вогонь Твоїх Членів, Ло-Лі-Та, Завсєгда Вєздє Ніштяк...
І от, коли Ти на ворожій території, коли навколо самі ерудовані покидьки, від яких так і тхне знаннями (а Тебе ковбасить від самісінької думки про зубріння), коли скипілий мозок тихцем полиша черепну порожнину через вушні отвори і садистська посмішка скривила екзаменаторський писок, - з'являється ВОНА. Щойно Ти готувався не/гідно прийняти мученицьку смерть - аж раптом Your personal потенційний кат, вкритий слізьми, потом etc кохання, кидається (круком!) на Тебе (віднині наймилішу на світі істоту!), аби задушити в обіймах наглого, проте всепоглинаючого почуття! І хай екзаменаторська фізія Тобі огидна (Тебе нудить), а стать ніяк не протилежна - до дідька ці понти! Головне - пришестя ШАРИ! Саме заради Тебе! Бо Ти - ЇЇ обранець! Ти - !!! Аліл!.. ні, це зайве. Словом, Тобі одуренно пощастило, сучий сину! (Хурей!)
Отже, лайф - не така вже й зла штука (якщо Ти так вважаєш). І хоч завжди знайдеться жмот, із цим не згодний, та гівнюк, бігма, ще й фанат "Спартак" (Москва), тому не варто творити з цього трагедії. Вона, до речі, давно вже застаріла як жанр; тепер модньо бойовик, тобто "годі скиглити за розтоптаною мрією - посміхнися (і розтопчи мрію (і все інше теж!) потенційному кривднику, а краще (швидше-бо) - відкрий паскуді третє око тим ломом, що лежить неподалік! І сонце подарує тобі свою радіаційну посмішку...)".
Ні, цей місцем не поступиться - навіть вагітному інваліду війни. Я його знаю. Ознайомити?
А Ти незле протримався цю добу - ні, їй-бо! Так, Ти нівроку. І цей надзвичайний, яскравий, кльовий, повний незабутніх вражень день, що його, дякувати Твоїм кривим, але витривалим ногам, Ти з достоїнством (напєрєвєс) прошкандибав від і до, ця неординарна днина стане окрасою Твоєї колекції надзвичайних і т. д. (нарація добігає кінця, відчуваєте?) днів, званій життям, - можеш пишатися Собою: Ти - ЗЕБЕСТ ("жирний пацан", сленгом метафоричним) - зашибися і радій! (Звичайно, все це брехня і гониво, та ж психіятри радять...). І на цій мажорній ноті дозвольте... Дякую, словом. Добраніч. Мої вітання Фредові Крю' (якщо стрінете). Labadiena. Pina Colada. Ooooh La Pedrera. YO

zhowten', 2001

Категория: Літературна акція | Просмотров: 1179 | Добавил: stelmashow | Дата:
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz
Календарь новостей
«  Август 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Форма входа
Поиск по новостям
Друзья сайта
Статистика