Пятница, 29-03-2024, 15:57
 
Начало Регистрация Вход
Вы вошли как "Гость"
Меню сайта
Разделы новостей
Літературна акція [19]
Про StelmaShow [7]
Наші мандри [3]
Наш опрос
Оцініть мій сайт

Результаты · Архив опросов

Всего ответов: 82
Новости сайта
» Архив материалов
Хромова Анна, екс-СР-91

1) Б.Ш.
Є такі види болю, що заважають рухатись, розтрушують усіляке шмаття, м'ясистість, трупну пружність віджилості, змушують гризти нігті до самих пучок. Такий біль народжується з невитрачених сил або ж непогамованих бажань, або ж від вертепових паперово-глейних діб, або ж від змушеності перебирати на себе усілякі там викиди і викидні, і безліч дрібних торбинок, напханих безліччю дрібних записочок. Так, наче місяць бреше мені, залишивши на небі голем, безживну свою подобу, а сам кровопійно ласує моєю плоттю (я лежала на спині, а внизу живота, всередині і зовні себе мала важезно-болісний камінь, до його була прив'язана рвучка повітряна кулька, і той камінь в моєму животі не пускав мене в небо, пористе і тхливе). Осінь безсоромно конвульсує, її стареча невтоленна хіть отруює все довкола, одбивається в старанно хованих очах. Вона ридає, кричить, виє, втрачаючи усілякі риси розумної подоби. Вона ладна повикручувати всі дерева, повидушувати, роздряпати мі ... Читати далі »

Категория: Літературна акція | Просмотров: 1029 | Добавил: stelmashow | Дата: 30-08-2006 | Комментарии (0)

Вікторія Шульга, СР-91

1) ***
Я боюсь тарганів і гублюся в словах.
За вікном знову я, ліхтарі мерехтять.
Мої сни заплітаються в дивну потвору,
Що простягує голки у моє життя.
Постіль чиста, та в ній відбитки людей.
Я не знаю навіть, чи існують вони.
Через кілька купе панство весело п’є.
А для мене — то знов шарудять таргани.
Всі мовчать. Промовляє годинник лише.
Я не бачу його, проте він реальний
Незалежно від мене. Скажи, де ти є.
Листування між нами — на жаль, віртуальне.
Хочу кави. Від неї духмяні думки.
Ще я хочу вина, бо від нього спокійно.
У кімнаті на стелі мої павуки.
Чи без мене їм зараз так само [по]вільно?..

2) Риба
За вітрами і за вітрилами
корабелів твоїх надій,
за задимленими містами-могилами,
за листами лютневих подій,
за моєю місциною, точкою відліку —
зветься Левовим містом вона —
за свідомо обмеженою свободою вибору,
за стіною дзвінків (бо те ... Читати далі »

Категория: Літературна акція | Просмотров: 995 | Добавил: stelmashow | Дата: 29-08-2006 | Комментарии (0)

Радмила Сегол, аспірант Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ "КПІ"

Люди швидко звикають до твоєї відсутності.
Їх легко переконати, що ти – це хтось інший,
схожий на тебе…
Іздрик “Воццек”

Жити, сподіватися, піймати долю за хвіст… Штампи, якими нас наповнює життя. Йти зимовим Києвом, блукати засніженими вулицями, шукати себе, шукати її, шукати його, шукати їх, шукати, шука, шу…
Прокинутись ранком, ковтнути морозного повітря, пливти річками музика, згадувати літо… Summertime and the living is easy…Струмком злетіти сходами, відчути ритм, відчути спокій, відчути страждання, відчути хвилювання, відчути кінець життя, відчути початок смерті, відучити початок, відчути, чути, ти…
Холодно… З-за обрію виглядає якась лапа… Велика, важка, сіра… Чути голоси, гучні голоси з вулиці, вони не дають заснути… Заснути, шукати забуття у собі, шукати себе у собі, шукати його у собі, шукати її у собі, шукати їх у собі, шукати у собі, шукати, кати, усі вони просто кати – думк ... Читати далі »

Категория: Літературна акція | Просмотров: 1143 | Добавил: stelmashow | Дата: 29-08-2006 | Комментарии (0)


З нагоди 1 вересня і неабиякої ностальгії по Альма-матер з сьогоднішнього дня на сайті StelmaShow (www.stelmashow.pp.net.ua) будуть розміщуватися літературні чи фотографічні шедеври колишніх чи нинішніх студентів.
Свої витвори мистецтва надсилайте за адресою stelmashov@tourism.gov.ua.
Чекаю на ваші творчі внески!
Категория: Літературна акція | Просмотров: 1005 | Добавил: stelmashow | Дата: 29-08-2006 | Комментарии (0)

Антон Юдін

За то він був обранцем долі,
а часом — проблем і неспокою,
не міг здать сесії без бою,
що був індіянцем-чєрокою,
до того ж в студентах скакав…
“Оу єс, хі’з бін рі-іл маза фака” —
потвердять pryepody j dotsenty. —
“Бед ст’юдент — ґрейт bagno i kaka —
хі юсд ту доуп medykamenty
j na Kodeksa vidverto klav!”
“Ви чьо?! Ви гонітє, в натурі!
Он корєфан наш — слиш, дебіл?!
А той бидлан в прокуратурі
фуфло подсунув — шоб он сгніл!!!” —
братва чєроку поважала. —
“Нармальний штем — ТАКОЙ чувак!!!”,
й “Пішов ти на!..” його минало,
й могутній в щелепу кулак...
І то найдивовижна штука:
авторитетом наш чєрока
не був, косить під Вєню Пуха
не вмів й зачитувався Споком,
як лох останній із Хорола…
Зате мав писок Аполльонів,
й дівки бентежно зомлівали,
уздрівши ‘го, а від прокльонів
їх бойфрендів рослини в’яли
(себто, в’янули) довкола!
Життя ж моторно в ... Читати далі »

Категория: Літературна акція | Просмотров: 2995 | Добавил: stelmashow | Дата: 07-02-2106 | Комментарии (4)

Антін СВЯТИЙ

Бувають такі ранки в житті, коли ламає виповзати з-під рідної ковдри й перти до універу - далекого й холодного. Отак лежиш собі далі й тихенько пригадуєш особливе правило четвертої фігури довбаних силогізмів... Жарт. Не це, насправді, непокоїть твій багатостраждальний мозок! Одвічні питання видираються з глибин підсвідомості, спрямляючи виснажені навчанням звивини: Хто Ти? Нащо? Куди і Як? І скільки це коштуватиме?.. А ще хрестоматійне "Хто вбив Льору Пальмер і яке ж стерво підставило Кролика Роджера? І звідки, звідки беруться діти?!."
Чорт! Уже. Уже? Вже. Шоста ранку. А пам'ятаєш, як недбало пожбурив ти своє тіло у ліжко? Це було 4 години тому! Пригадуєш, що я казав перед тим? Оце тобі помста. Анархія скінчилася - тепер Мати Порядку диктує пісні про життьо твойо (і мойо) - ой що буде! що буде!.. Й годі скиглити - Ти ж ...! Годі, бо в писок дам!
А тепер вст ... Читати далі »
Категория: Літературна акція | Просмотров: 1175 | Добавил: stelmashow | Дата: 09-08-2006 | Комментарии (0)


Міс СНД на світовому фіналі VI офіційного міжнародного конкурсу краси «Miss Tourism International, Ukraine, Black Sea 2006» стала 21-річна донечанка Влада Євсеєва.
Голова Державної служби туризму і курортів Анатолій Пахля, відкриваючи фінал конкурсу, привітав його організаторів та учасниць і наголосив, що представники Держтуризмкурортів із задоволенням взяли участь в організації конкурсу.
А. Пахля висловив сподівання, що конкурс краси «Miss Tourism International, Ukraine, Black Sea 2006» сприятиме розвиткові бренду українського туризму і буде зміцнювати туристичну сферу нашої держави.
Переможницею конкурсу «Miss Tourism International, Ukraine, Black Sea 2006» стала представниця Франції 20-річна Оурілі Моуз, першою віце-міс – 19-річна Ірина Горлова з Естонії, другою віце-міс – 19-річна Кароліна Вінсент з Норвегії, міс глядацьких симпатій – 19-річна Ванеса Оніні Агунбайд ... Читати далі »
Категория: Наші мандри | Просмотров: 1130 | Добавил: stelmashow | Дата: 31-07-2006 | Комментарии (0)

(звіт)

Антон Юдін

По півночі. Дрімаю на чиїйсь нозі — здається, Ольжиній. Досі нудить, зате їсти вже не так хочеться; голод обламався, шлунок також. Ми від’їхали. Ми — це я, Оля, Тетяна й Артем, а також душ п’ятнадцять затридцятирічників. Ми офіційно спостерігали за повторними виборами до Верховної Ради в одномандатному окрузі № 201 (м. Черкаси). «Наші» програли. Наші співчуття. І все таке. Чотирьом тут — на довгому сидінні за якоюсь ширмою у «хвості» ЛАЗу — не зовсім зручно. Та кому яке діло?! Ми відгородилися від інших фіранкою. Ми їдемо додому. Крізь ніч.
За півтори доби до цього ми (2 + 3) зустрілися біля центрального входу до станції метро «Хре». Було спекотно. Навіть у конференц-залі готелю «Україна», де відбувся генеральний інструктаж щодо «треба», «можна» й «нізя» в діях професійного спостерігача на виборах. Ми зрозуміли, що Черкаси в облозі, на вулицях точиться ... Читати далі »

Категория: Літературна акція | Просмотров: 1330 | Добавил: stelmashow | Дата: 07-02-2106 | Комментарии (1)


Артем Стельмашов
Українська газета, Київ – Харків – Ізмір – Тріполі – Київ

НЕ ПО СПРАВІ

Лівійці на перший погляд здалися дуже бурхливими. У Тріполі під час нашого там перебування на кожному кроці кидали петарди або стріляли – так лівійці готуються до Дня народження пророка Мухаммеда.
Тріполі – портове місто, проте у ньому є пляжі. Однак, за словами місцевих українців, чомусь на ці пляжі виведені міські каналізації. Тому там купаються лише екстремали з числа поки що рідкісних закордонних туристів. Море здалося досить брудним, проте там водяться риби, яким, ймовірно, це подобається.
Фотографувати чи знімати на відео у Тріполі досить неприємне заняття. Постійно підходять місцеві мешканці у формі або в цивільному та цікавляться: хто? Звідки? Навіщо? Для кого? та задають інші веселі запитання. Кажуть, можуть навіть камеру відібрати. Та й взагалі я не побачив жодного ... Читати далі »

Категория: Наші мандри | Просмотров: 1088 | Добавил: stelmashow | Дата: 19-07-2006 | Комментарии (0)

Антон Юдін

Ніхто нікому не допомагає. Розбрат і затята недовіра. Заздрощі. Інтриги. Війна. Це все не про мою групу. Наскільки мені відомо…
Нам пощастило потрапити до КПІ у соту річницю існування цього закладу, а в «дипломному» році рідному факультету виповнюється піввіку. То хіба могли ми стати ординарними дітьми своєї альма-мами?
Одна з перших пар зібрала нас на Володимирській вулиці. Це неабияк вразило одногрупників: навчатися біля святая святих просунутого кудись молодіжного люду — самого Андріївського узвозу!.. Враження вирішили закріпити мандрівкою по ближніх пагорбах. (До речі, така-от спонтанність гарантує 100%-й успіх будь-якої колективної акції. Принаймні жоден із учасників саме таких — без попередньої організаційної роботи — заходів ніколи не жалкував про згаяний час абощо. Перевірено досвідом). Отже, ведені Артемом Стельмашовим, ми відвідали Андріївський хрест, ... Читати далі »

Категория: Літературна акція | Просмотров: 1162 | Добавил: stelmashow | Дата: 14-07-2006 | Комментарии (3)

« 1 2 3 4 »
Бесплатный конструктор сайтов - uCoz
Календарь новостей
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входа
Поиск по новостям
Друзья сайта
Статистика